Черни точки? Може ли причината да е във фон дьо тена?

Черни точки? Може ли причината да е във фон дьо тена?
May 15th, 2020, Replica, 1 Comment

Побвайте този тест и вижте дали използвате прекалено мазен фон дьо тен.


Силният грим е неизбежна част от ежедневието ми, защото имам сериозна мелазма и без дебел слой фон дьо тен, запечатан с пудра, петното на челото ми изглежда като картата на Африка. От години търся решение как да премахна пигментацията, но не намирам такова (вижте поста ми “Моят опит с Cosmelan”). В случая не ми остава нищо друго освен да прикривам петната. 


Тук идва и другият кошмар. Ежедневното носене на грим съсипва кожата ми, появяват се черни точки и милиуми. Следват постоянни почиствания, които от своя страна стимулират мастната секреция на порите и общо взето става един порочен кръг. Ако ще е проблем, нека поне да е в по-лека форма и затова днес направих тест с всички налични фон дьо тени, които имам. Исках да видя кои ще образуват най-голямо петно, което индикира и количеството мазнина в тях. Направих два теста; на тънка и по-плътна хартия. Резултатите са  след един час. Сами виждате разликата. Всички продукти, които са течни, леки и с озаряващ ефект имат повече мазнина. Не казвам, че това са лоши фон дьо тени, изборът трявба да е индивидуален и според кожата ни. Аз имам смесена кожа, затова продукти с алкохол не са моят избор, но тези с много мазнина също не са подходящи. 

В доста от фон дьо тените има и силикон, който действа като запушалка за порите. Най-добрата идея е да използваме минерален грим и такъв, на който пише non comedogenic foundation. 


Разбира се, не трябва да се подценява и хигиената. Лично аз спазвам доста стриктен ритуал при нанасяне на грима. Използвам четка или бюти блендър, но винаги ги мия с антибактериален сапун преди да се гримирам. Правя го всеки ден!  Вечер махам всичко с трифазно почистване. Първо слагам почистващ продукт на мазна основа. Слагам го на суха кожа, директно върху грима. Избърсвам с мокра кърпа. След това се измивам с разгримираща пяна и използвам Foreo (вибрирщ уред за почистване). След като изплакна пяната почиствам с мицеларна вода или тоник. 


Въпреки всичко, ежедневното носене на грим е пагубно за кожата ни и затова, ако имате същия проблем, пробвайте с този тест и вижте дали случайно не ползвате прекалено мазен  фон дьо тен.

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.